Dansk Akupunktur Center  
 

Hvordan virker akupunktur?

Den vestlige videnskab har endnu ingen forklaring på, hvorfor akupunktur virker, men at det virker er almindeligt anerkendt. Således har FN's sundhedsorganisation WHO udarbejdet en lang liste over lidelser de anbefaler man behandler med akupunktur.

I Østen har man i mere end 4.000 år benyttet akupunktur og ofte med forbløffende gode resultater.
Den kinesiske medicin anskuer sygdom som noget, der udspringer af den generelle tilstand i kroppen. Derfor behandler den kinesiske medicin hele kroppen og ikke kun den sygdomsramte del.
I modsætning hertil fokuserer den vestlige sygdomslære på sygdommen og behandler kun den syge del af kroppen.

De gamle kinesere var mestre i at observere sammenhænge. Intet blev som udgangspunkt betragtet som tilfældigt, når de undersøgte og behandlede syge mennesker. Hvis en patient med diffuse mavesmerter kløede sig i øjet, blev det noteret. Det samme skete, hvis vedkommende var uforskammet, deprimeret, glad eller ”helt almindelig”.

De grundige observationer afslørede en lang række karakteristiske sammenhænge hos patienterne. Sammenhænge mellem forskellige dele af kroppen og sammenhænge mellem krop og psyke. Det er disse sammenhænge, der udgør skelettet i Traditionel Kinesisk Medicin, som er en holistisk behandlingsfilosofi.

Ifølge Traditionel Kinesisk Medicin løber der et sindrigt net af elektriske strømme i bestemte baner gennem kroppen. Meridianbanerne er opkaldt efter de organer, de påvirker. På hver enkelt meridian findes der et stort antal specifikke punkter, som erfaringsmæssigt har vist sig at have særlig effekt på forskellige ubalancer i kroppen. Det er disse punkter man ved hjælp af tynde sterile nåle går ind og påvirker.

ying yang
En grundlæggende filosofiske ide i kinesisk medicin er, at Qi, -livsenergien, strømmer i en uendelig dynamisk cyklus mellem to poler, yin og yang,

Hele universet kan forstås ud fra de to aspekter, og i relation til det enkelte menneske, kan det føre til forståelsen af behandling af sygdom

AKUVIVA
Frisersvej 24
2920 Charlottenlund
Tel. 2087 5002
email: post@akuviva.dk
AKUVIVA II
Solen 1
Torup, 3390 Hundested
Tel. 2087 5002
email: post@akuviva.dk
Åbningstider:
Mandag – torsdag fra kl. 9.30 til 19.00
Fredag fra kl. 9.30 til 13.00
Torsdag åben konsultation mellem kl. 14 og 19. Ventetid kan forekomme. Visse torsdage undtaget. Check venligst.
Forside