Dansk Akupunktur Center  
 

Hvilke behandlingsformer bruges?

Chinese Traditional Medicine I TCM (Chinese Traditional Medicine), benyttes en række andre metoder end den primært kendte nåle akupunktur.
Inden behandlingen starter forklarer jeg altid kort forløbet.
   
El-akupunktur
El-akupunktur er ofte fantastisk virkningsfuldt til f.eks. smertelindring, lammelser og muskelspændinger. Hensigten med elektroakupunktur er at stimulere aku-punkterne med en svag elektrisk strøm.
   
Moxibustion Moxibustion teknikker er omtrent lige så anvendt i Kina som akupunktur. Der findes flere effektive metoder som jeg anvender afhængigt af lidelsens karakter. Meget kort fortalt tilføjer jeg varme til et givent akupunkturpunkt eller område.
   
Sugekopper, Cupping Sugekopper, Cupping metoden bruges til at øge blodomløbet på udvalgte områder af kroppen. Når de påsættes, enten traditionelt ved at skabe undertryk med en flamme eller ved hjælp af en pumpe skabes der et kraftigt undertryk, som trækker blodet op gennem muskler og sener, til hudens overflade. Hermed afslappes og afgiftes musklerne og vævet regenerer hurtigere.
   
Gua Sha Gua Sha, er en massageform hvor jeg ved hjælp af et redskab skraber forsigtigt på et anspændt muskelområde for at opløse opståede stagnationer. Efter behandlingen kan man tydeligt se de områder der har været spændte og fulde af infiltrationer, rødmen forsvinder typisk indenfor ca. 2-5 dage. Efter behandlingen oplever man at hud, væv og muskler føles kraftigt vitaliseret.
   
Øreakupunktur Øreakupunktur. Ved øreakupunktur placeres nåle i punkter på det ydre øre. Der er over 200 punkter på øret, som hver især har forbindelse til en del af kroppen. Øreakupunktur benytter jeg til at støtte den traditionelle kinesiske nåleteknik og i afvænningsforløb.
   
Kosmetisk akupunktur Kosmetisk akupunktur. Forebygger og fjerner mindre rynker og furer. Ved en speciel nåleteknik og ved massage vitaliseres ansigtets hud og muskulatur. Der benyttes ekstra fine små engangsnåle.
   
Kost- og livsstils rådgivning. Du får rådgivning om, hvad du selv kan gøre for at hjælpe behandlingen på vej.

 

AKUVIVA
Frisersvej 24
2920 Charlottenlund
Tel. 2087 5002
email: post@akuviva.dk
AKUVIVA II
Solen 1
Torup, 3390 Hundested
Tel. 2087 5002
email: post@akuviva.dk
Åbningstider:
Mandag – torsdag fra kl. 9.30 til 19.00
Fredag fra kl. 9.30 til 13.00
Torsdag åben konsultation mellem kl. 14 og 19. Ventetid kan forekomme. Visse torsdage undtaget. Check venligst.
Forside